רכב תפעולי לתחזוקת פארקים: מה מתאים לצוותי גינון ואחזקה?
לתחזוקת פארק מתאים לרוב רכב תפעולי מוגבה עם ארגז ווו גרירה: מרווח גחון גבוה לדרכי עפר, צמיגי שטח רחבים ומקום לכלים. כלי נמוך מתאים רק אם כל המסלול סלול. בוחרים לפי המשימה, ולא רק לפי הדגם, ובודקים מראש אם הפארק הוא "אזור רכב תפעולי". ספרו לנו על השטח והצוות, ונכין הצעת מחיר: 050-6313131.
בקצרה
גיזום ופינוי: ארגז אחורי.
פסולת וציוד כבד: וו גרירה ועגלה.
צוות: 4 מושבים, או 2 מושבים עם ארגז גדול.
דרכי עפר ושיפועים: כלי מוגבה וצמיגי שטח.
טווח: תכננו לפי הנקודה הרחוקה ביותר מהטעינה.
כביש שחוצה את הפארק: בררו מראש מול המפקח.
מתחילים מיום העבודה
רשמו מה הצוות עושה בשבוע רגיל, ומשם מגיעים לכלי:
גיזום וניקיון: צריך ארגז שמחזיק ענפים ושקים, ומקום לכלי עבודה.
השקיה ותיקונים: צריך מקום לחלקים ולכלים, ועצירות רבות לאורך היום.
פינוי פסולת: צריך וו גרירה, ובדיקה של העגלה ושל המשקל.
העברת צוות: צריך 4 מושבים, אחרת נוסעים פעמיים.
שני אנשים שעובדים יחד עם הרבה ציוד יסתדרו טוב יותר עם 2 מושבים וארגז גדול. צוות של ארבעה צריך 4 מושבים, והארגז קטן יותר. כך הצוות קובע את הכלי.
אילו דגמים מתאימים
מרשל DH-C2 יד 2: 2 מושבים, ארגז אחורי גדול, מרווח גחון גבוה וגלגלים גדולים. המנוע והבקר מאפשרים גרירת עגלות וטיפוס בעליות. קיבולת של 380 ק"ג.
מרשל DH-C4: 4 מושבים, מגן קדמי ממתכת ווו גרירה, עם אפשרות לארגז. עד 500 ק"ג העמסה.
VOLVIT X2: 4 מושבים, צמיגי שטח, וו גרירה ומצלמת רוורס. המושב האחורי נפתח והופך למשטח העמסה.
הנתונים לפי עמודי המוצר. בפארק עם שבילים סלולים בלבד אפשר לשקול גם את מרשל DG-C2 הנמוך.

הטווח בעבודה אמיתית
בעמודי המוצר הטווח הוא 45 עד 80 ק"מ, לפי הדגם. בעבודה בפארק הוא יהיה נמוך יותר: שיפועים, ארגז מלא ועצירות חוזרות מקצרים אותו. תוספות מעלות משקל, וגם זה משפיע.
בדקו שני מספרים: המרחק מנקודת הטעינה לנקודה הרחוקה ביותר, ומה עובר הכלי ביום העמוס בשנה. עדיף לתכנן לפי יום כזה, ולא לפי יום ממוצע. קל יותר להוסיף נקודת טעינה מראש מאשר לגרור כלי שנעצר באמצע.
בוץ, דשא ומים
שטח פתוח שוחק את הכלי מהר יותר מרצפה נקייה. שלוש הרגלים שעוזרים:
ניקוי אחרי עבודה. מנקים לפי הוראות היצרן, ולא מכוונים סילון מים לתא המצברים ולבקר.
בדיקה יומית. בלמים, היגוי, צמיגים וחיבורים. עלייה וירידה בשיפועים מעמיסות על הבלמים: בלמים והיגוי ברכב תפעולי.
טיפול לפי השימוש. כלי שעובד כל יום בשטח צריך טיפול לעיתים קרובות יותר מכלי פרטי: טיפול תקופתי לרכב תפעולי.
מה החוק דורש בפארק
לפי תקנה 95ד, רכב תפעולי מופעל רק באזור רכב תפעולי, עם היתר, ביטוח, ורישיון מתאים או היתר לנהג. בכניסה לאזור וביציאה ממנו מוצב תמרור א-43, באישור רשות התמרור המקומית.
בפארק יש שאלות מיוחדות:
כביש חוצה. אם הפארק מחולק על ידי כביש, בררו מראש איך מגיעים מצד לצד. אל תניחו שמותר לעבור.
הולכי רגל. המפקח קובע מהירות לפי תנאי השטח, שעות ההפעלה, התאורה והולכי הרגל. הוא יכול לקבוע גם מסלולים ותמרורים (תקנה 95ה).
עגלה נגררת. גם מספר הגרורים והמשקל המותר נקבעים אצל המפקח.
מי אחראי. ברשות מקומית או אצל קבלן אחזקה, קבעו מראש מי מחזיק בהיתר ובביטוח.
ההשוואה המלאה: קלנועית מול רכב תפעולי.
מה לשלוח כדי לקבל הצעת מחיר
גודל הפארק, ואיך נראים הדרכים והשיפועים.
גודל הצוות, והציוד שנוסע איתו.
נקודות הטעינה הקיימות.
גרירה: סוג העגלה והמשקל.
כמה כלים צריך, וכמה מהם כבר קיימים.
אנחנו מוכרים ומתקנים באותו מקום, ומטפלים גם בכלים שלא נקנו אצלנו. אספקה ושירות בכל הארץ, לפי תיאום: שירות לצי רכבים תפעוליים.
להצעת מחיר לצוותי אחזקה: 050-6313131 · הבנים 11, כפר סבא · א׳–ה׳ 08:00–16:00, ו׳ 08:00–12:00
שאלות נפוצות
איזה רכב תפעולי מתאים לתחזוקת פארקים?
לרוב כלי מוגבה עם ארגז ווו גרירה. צוות גדול צריך 4 מושבים, וצוות קטן עם הרבה ציוד צריך 2 מושבים וארגז גדול.
אפשר לנסוע ברכב תפעולי נמוך על דרך עפר?
עדיף שלא. בדגמים הנמוכים עדיף להישאר בדרכים סלולות. לקטעי עפר ושיפועים מתאים כלי מוגבה.
כמה קילומטרים אפשר לעבוד בטעינה אחת?
בעמודי המוצר הטווח הוא 45 עד 80 ק"מ, לפי הדגם. בעבודה עם שיפועים ועומס הטווח נמוך יותר, ולכן בודקים במסלול שלכם.
מותר לחצות כביש עם רכב תפעולי?
לפי תקנה 95ד, נוהגים ברכב תפעולי רק באזור רכב תפעולי. אם כביש חוצה את השטח, בררו מראש מול המפקח ומול הרשויות.
רשות מקומית או קבלן יכולים לקבל הצעת מחיר?
כן. שלחו לנו את פרטי השטח והצוות, ונכין הצעה לפי מספר הכלים והתצורה.
מקורות
המידע כאן כללי ואינו ייעוץ משפטי. עודכן לאחרונה: 5 בנובמבר 2026 · נכתב בליווי יעקב זהבי, מנהל התחום הטכני ב-ScooterZ.




תגובות